Spela

Hjärnsteget – ett virtuellt lopp för Hjärnfonden

Hjärnan mår bra av en hälsosam kropp. Att röra på sig är alltså toppen för både kropp och knopp. Därför arrangerar vi nu Hjärnsteget, ett virtuellt lopp vars överskott går direkt till forskning om hjärnan.

Hjärnsteget är en utmaning som sträcker sig över fyra lopp under ett år. Du kan välja om du vill anmäla dig till ett race i taget, eller alla fyra direkt. Det ger dig ett år att testa dina gränser och uppnå nya mål, tillsammans med alla andra som också rör på sig för hjärnans skull.

Vårt första lopp samlar in pengar till stressrelaterad psykisk ohälsa och pågår mellan den 11-20 juni. Det innebär att du har 10 dagar på dig att beta av din sträcka, var du än befinner dig! Varför inte springa tillsammans med en vän, eller utmana kollegorna?

Du väljer själv vilken av sträckorna nedan som du vill gå, rulla eller springa. Antingen kan du delta med samma sträcka under alla fyra lopp och försöka förbättra din tid, eller så kan du öka sträckan för varje gång.

Här är datumen för fyra kommande loppen:

Sommar: 11 – 20 juni 2021
Höst: 17 – 26 september 2021
Vinter: 7 – 16 januari 2022
Vår:  8 – 17 april 2022

Anmälningsavgift för ett lopp

  • 249 kr ink medalj*
  • 379 kr ink medalj och Hjärnstegets t-shirt i funktionsmaterial**

Anmälningsavgift för fyra lopp

Vill du utmana dig själv till en långsiktig hälsosatsning så har du möjligheten att köpa alla fyra loppen till ett specialpris.

  • 799 kr ink medalj*
  • 899 kr ink medalj och Hjärnfondens t-shirt i funktionsmaterial**

Vid anmälan till hela serien erhålls en loppkod som du använder vid alla fyra loppen. Du väljer fritt vilken sträcka du vill delta på vid varje lopp. Anmälan till kommande lopp öppnas efter att innevarande lopp avslutats.

Överskottet går oavkortat till Hjärnfonden och i vårt första lopp riktar vi pengarna mot forskning om stressrelaterad psykisk ohälsa.

Anmäl dig senast den 25 maj för att garanterat få din T-shirt innan start.

Anmälan till sommarloppet är öppen fram till och med 20 juni kl 23:00.

Starta ditt lopp i RaceOne-appen för en förhöjd loppupplevelse. Alternativt ladda upp ditt resultat manuellt i efterhand om du använt GPS-klocka eller annan träningsapp. Registrering av ditt resultat skall ske senast 23:59 på söndagen den 20 juni. ​

Gå med i Hjärnstegets Facebook-event för att känna gemenskap och pepp med andra deltagare. Hjälp oss sprida ordet om Hjärnsteget för att göra detta lopp till en stor och återkommande succé för hjärnforskningen. Ladda upp en massa roliga bilder och hejarop i dina sociala kanaler under taggen #hjärnsteget.

Få din medalj och T-shirt (tillval) hemskickad, vi skickar ut dem löpande så ju tidigare du anmäler dig ju fortare får du ditt paket.

*Medaljen är framställd av trä med lasergravyr som är en miljövänlig märkmetod. Vid gravering används inga kemikalier. Produceras av en lokal leverantör.
Du som beställt medalj och t-shirt men bara fått hem t-shirten än så länge kan vara lugn. Medaljerna blev tyvärr lite försenade men de är på väg och kommer troligtvis att landa i din brevlåda innan loppets sista dag.

**T-shirt med Sustainable Choice-märkning, 100% polyester gjord av återvunna PET-flaskor. Sustainable Choice är plagg producerade i hållbara material och med minsta möjliga miljöpåverkan – från fiberframställning till färdig produkt.

Ladda ner appen RaceOne här (AppStore) eller här (GooglePlay).

Var med i Hjärnfondens hejaramstävling!

Våra fantastiska företagsinsamlare har skänkt produkter till ett värde av 4000 kronor till Hjärnsteget! Därför gör vi en tävling där de tre bästa hejaramsorna kammar hem varsin vinst bestående av:

Dela sidan

Engagera dig redan idag