Att leva med svår huvudvärk

Elitidrottaren David Ekholm är drabbad av den svåra huvudvärkssjukdomen Hortons syndrom och migrän. Hortons syndrom drabbar cirka en promille av befolkningen och över 1 miljon människor i Sverige har migrän.

– När jag drabbas av ett anfall är smärtan obeskrivlig. Den svåradavid_ekholm_just
huvudvärken pågår i timslånga attacker i perioder under flera
veckor, säger David Ekholm.

Migrän kan utlösas av olika saker på olika människor, en chokladbit, ett glas vin. Med Hortons är det svårare att säga vad attackerna kommer sig av.

David Ekholm tror själv att det kan finnas ett samband mellan huvudvärken och hård träning.

– Jag är så glad att jag har min medicin som jag kan ta. Det är en nässpray som börjar verka på bara några minuter och efter en kvart är det över. Om jag inte tar den har jag några timmars helvete att vänta, säger han.

Sjukdomen gör hans elitidrottande aningen mer komplicerat, men han anser inte att han lider alltför för mycket. Han har varit med på VM och OS i skidskytte och nu tävlar han som elitcyklist.