Inga fler självmord

168 barn och unga tog sina liv 2019. 2008 antog regeringen en nollvision för självmord. Ändå har antalet självmord bland unga inte minskat.
Vi vill att regeringen gör verklighet av nollvisionen och avsätter de resurser som krävs.
Vi kan inte acceptera att barn dör.
Skriv på vårt upprop till socialminister Lena Hallengren.

Skriv på uppropet!

När varje dag är en kamp mot psykisk ohälsa

Inuti en barnhjärna ska det finnas roliga funderingar, drömmar och tusen olika frågor – inte oro, ångest och annat som gör livet svårt. Här får du träffa Jonas och några andra ungdomar som kämpat med psykisk ohälsa men som idag mår bra.

Ge en gåva till Barnhjärnfonden

Din gåva går till Barnhjärnfonden och därigenom till livsviktig forskning om barnhjärnan. Ge din gåva här

Inget barn ska dö av självmord

– Som förälder är det ju det absolut värsta som kan hända. För några år sedan begick Henriks dotter Caroline självmord, bara 17 år gammal.
Se filmen där han berättar.

 

Spännande forskning om psykisk ohälsa

Toppmodern hjärnforskning hjälper till att hålla fler barnhjärnor friska. Ett enda forskningsgenombrott kan rädda livet på många, men även små upptäckter kan göra stor skillnad. Här kan du läsa om forskning om psykisk ohälsa.

Siffror och fakta om psykisk ohälsa hos barn och unga

Den psykiska ohälsan ökar hos barn och unga men vad är psykisk ohälsa och vad säger siffrorna? Här kan du ta del av fakta och siffror om ångest, depression och självmord.

Det här är Barnhjärnfonden

Idag vet vi för lite om barnhjärnan för att kunna ge rätt hjälp när något går fel. Det behövs mer forskning, och mer kunskap. Därför finns Barnhjärnfonden.

Dela sidan