Hjärnfonden uppvaktar socialminister Hallengren

Igår träffade Hjärnfondens generalsekreterare Anna Hemlin socialminister Lena Hallengren för att skynda på arbetet att nå den nollvision som regeringen antog för självmord 2008. Hjärnfonden vill se snabbare införande av åtgärder för unga och att frågan kommer högre upp på agendan. I mötet lämnande Hjärnfonden över drygt 16 500 namnunderskrifter som strömmat in under kampanjen ”upprop för nollvision” och 168 ljus som symboliserar de unga som tog sina liv 2019. Läs mer om mötet här.

 

När varje dag är en kamp mot psykisk ohälsa

Inuti en barnhjärna ska det finnas roliga funderingar, drömmar och tusen olika frågor – inte oro, ångest och annat som gör livet svårt. Här får du träffa Jonas och några andra ungdomar som kämpat med psykisk ohälsa men som idag mår bra.

Inget barn ska dö av självmord

– Som förälder är det ju det absolut värsta som kan hända. För några år sedan begick Henriks dotter Caroline självmord, bara 17 år gammal.
Se filmen där han berättar.

 

Spännande forskning om psykisk ohälsa

Toppmodern hjärnforskning hjälper till att hålla fler barnhjärnor friska. Ett enda forskningsgenombrott kan rädda livet på många, men även små upptäckter kan göra stor skillnad. Här kan du läsa om forskning om psykisk ohälsa.

Siffror och fakta om psykisk ohälsa hos barn och unga

Den psykiska ohälsan ökar hos barn och unga men vad är psykisk ohälsa och vad säger siffrorna? Här kan du ta del av fakta och siffror om ångest, depression och självmord.

Det här är Barnhjärnfonden

Idag vet vi för lite om barnhjärnan för att kunna ge rätt hjälp när något går fel. Det behövs mer forskning, och mer kunskap. Därför finns Barnhjärnfonden.

Ge en gåva till Barnhjärnfonden

Din gåva går till Barnhjärnfonden och därigenom till livsviktig forskning om barnhjärnan. Ge din gåva här

Dela sidan