Frågor & svar om Hjärnsteget

Här finns svar på de vanligaste frågorna vi brukar få om Hjärnsteget – Hjärnfondens virtuella lopp.  Om du inte hittar svaret på din fråga här är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post till hjarnsteget@hjarnfonden.se.

 

Hjärnstegets spännande resa 2021

Hjärnsteget 2021 blev en succé som gav 393.000 kronor till hjärnforskningen.
Nu ökar vi takten!
Läs mer här!

Därför springer hon Hjärnsteget

Dzenita Jenny Mehovic är en av alla som kommer att springa Hjärnsteget nu i september. Att kunna bidra till forskningen om Alzheimer och samtidigt uppmana till fysisk aktivitet är viktigt för henne.

Läs mer här

Därför mår vi bra av motion

Varför har motion så stor påverkan och vad händer egentligen i huvudet när vi rör på resten av kroppen? I den här filmen om hjärnan berättar Yvonne Forsell, psykiatriker och professor vid Karolinska Institutet, om hur vi kan maximera motionens effekt på hjärnan.

Ett steg på vägen mot behandling av svår epilepsi

I Sverige har ca 80 000 epilepsi, i hela världen är det 60 miljoner. Trettio procent av patienterna blir inte hjälpta av de läkemedel som finns idag därför behövs nya behandlingsmetoder.  Merab Kokaia är professor på Lunds universitet och utvecklar nya sätt att angripa sjukdomen. Du kan läsa om hans forskning här.

Epilepsi

Varje år får cirka 5 500 personer diagnosen epilepsi, ca 4 000 vuxna och ca 1 500 barn. Epilepsi beror på att vissa nervceller i hjärnan är överaktiva. För ungefär hälften av de drabbade läker epilepsin ut. Somliga får bara några enstaka anfall under hela livet, medan andra kan ha svåra anfall varje dag. Läs mer om epilepsi här.

Vänner i vått och torrt

I sol, regn, rusk eller snö ses vi, det spelar ingen roll. Lördagsträningen är helig. Vi är ett härligt gäng kompisar som ses samma tid, samma plats varje vecka. Och den här gången tränade vi för hjärnforskningen!

Dela sidan