Var god vänta medans betalningen slutförs.....

Tove:"Det tär så mycket att känna att jag BORDE göra mer att hela tiden"

1. Jag arbetade treskift som sjuksköterska. Delvis blev jag sjuk av att byta mellan dag och natt. Det var verkligen något jag mådde dåligt av.

2. Känslan av att vara otillräcklig på jobbet. Att inte känna att jag gav mina patienter den tid de behövde för att de ska vara trygga och få en bra vård. Det tär så mycket att känna att jag BORDE göra mer att hela tiden. Att jaga mer tid. Medan det egentligen är arbetsförhållandena som är orimliga så hamnar skulden och känslan av otillräcklighet på mig.

3. Ingen tid för reflektion. I det tunga arbete med svårt sjuka barn behövs utrymme för reflektion och handledning vilket inte prioriteras då vi behöver vara på golvet och arbeta med patienterna istället för att måna om våran egna hälsa. Arbetsgivaren borde se till att bemanningen är rimlig och att sjukluckor inte ska täckas av folk som får jobba dubbelpass. Byta pass med kort varsel osv. Se till att ge utrymme för reflektion och handledning så att det inte behöver hänga över oss och ta energi privat.