Hjärnan älskar motion

När du rör på dig förbättras både koncentration, sömn, kreativitet, stresstålighet och minne. Här kan du lära dig mer om varför hjärnan mår så bra av motion och vad som händer i hjärnan när du rör på resten av kroppen.

Läs mer här

Maten som din hjärna gillar

Hjärnan gillar frukost och med långsamma kolhydrater håller du dig mätt hela förmiddagen. Här får du veta vad hjärnan gillar för mat och varför du faktiskt blir smartare av att äta fisk.

Läs mer här

Hjärnan älskar sömn

Visste du att en bra nattsömn kan göra dig till en snabbare problemlösare och få ditt minne att funka bättre? Hör sömnforskaren berätta om allt som händer i hjärnan medan du sover.

Läs mer här

Varför är det så viktigt att sova?

Det är vanligt att ha problem med sömnen. Många människor har lättare sömnbesvär ibland medans en del har jättesvårt att sova. Om vi sover dåligt under lång tid ökar risken för flera sjukdomar, minnet försämras och immunförsvaret försvagas.

Läs mer här

Fyra tips på hur du hjälper ditt barn till bättre inlärning i skolan

Vad behöver hjärnan för att må bra och hur kan du som förälder hjälpa ditt barn att förbättra sina skolresultat? Hjärnforskning visar att levnadsvanor har stor betydelse för att göra ett bra jobb i skolan. Tillräckligt med sömn, regelbunden fysisk aktivitet och varierad kost är viktiga faktorer som kan påverka lärandet.

Läs mer här

Hjärnstark

Visste du att träning gör dig mer stresstålig, förbättrar ditt minne, gör dig mer kreativ och intelligent? I boken Hjärnstark ger överläkaren Anders Hansen konkreta tips på hur du ska röra dig för att få de positiva effekterna.

Läs mer här

Ge en gåva till en specifik diagnos