Insamling via Swish och Facebook

Två av de mest populära sätten att samla in pengar idag är Insamling Swish och Insamling Facebook.

Insamling via Swish

Att samla in pengar via Swish är ett utmärkt sätt att stödja hjärnforskningen. Du kan välja på tre olika sätt att använda Swish för din insamling.

 1. Samla in via ditt eget nummer
  Detta är det vanligaste alternativet hos våra insamlare. Du kanske tillverkar armband och säljer dem, står på en loppis eller samlar in pengar till hjärnforskningen i samband med att du fyller år eller liknande. Be helt enkelt dina givare swisha sin gåva till ditt eget nummer. Sätt sedan över gåvorna på din insamling hos Hjärnfonden.
 2. Låna ett tillfälligt Swishnummer av Hjärnfonden
  Om du har ett större event eller fest planerat, har arrangerat ett lopp och ska samla in anmälningsavgifter eller gör någon form av insamlingskampanj där du tror att det kommer komma in många gåvor kan du få låna ett eget Swishnummer under en begränsad tid av oss. Gåvorna som swishas in till numret går direkt till Hjärnfonden och en gång i veckan sätts de över på din insamling. Du själv behöver inte göra något alls förutom att engagera ditt nätverk och se insamlingen växa vecka för vecka.Kontakta Josefin Mozard på Hjärnfonden för att få reda på mer om våra utlåningsbara Swishnummer: josefin.mozard@hjarnfonden.se
 3. Swisha gåvor till Hjärnfondens vanliga nummer 123 901 12 55
  Du är alltid välkommen att swisha in din gåva till vårt vanliga Swishnummer, men då kan vi inte garantera att gåvan hamnar på rätt insamling. Däremot kan vi alltid garantera att den kommer den livsviktiga hjärnforskningen till nytta.

Bonustips: Skapa en QR-kod kopplad till det Swishnummer du använder för att underlätta för dina givare. Skapa QR-koden, skriv ut den och sätt upp på platser där dina givare enkelt kan swisha sin gåva.

Klicka här för att läsa mer om Swish.

Genom att swisha eller sms:a din gåva godkänner du att vi får kontakta dig. Vi behandlar dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen, klicka här för att läsa mer.

Insamling via Facebook

Att samla in pengar via Facebook är ett bra och enkelt sätt att bidra till kampen mot hjärnans sjukdomar och ohälsa. Via ditt konto på Facebook kan du med ett knapptryck välja Hjärnfonden som mottagande organisation, summan du vill samla in och berätta om ditt syfte med insamlingen. Insamlingen delas på din tidslinje.

Klicka här för att starta en insamling till Hjärnfonden via Facebook.

Det vanligaste är att man starta en insamling i samband med sin födelsedag, men det finns ju oändligt många anledningar till att vilja få sina vänner att vara med och stötta hjärnforskningen.

Så här startar du en insamling till Hjärnfonden via Facebook:

 1. Klicka på Insamlingar i nyhetsflödets vänstermeny
 2. Klicka på Samla in pengar
 3. Välj en välgörenhetsorganisation, hur mycket du hoppas samla in samt hur länge insamlingen ska pågå.
 4. Välj en omslagsbild och fyll i uppgifter om insamlingen
 5. Klicka på Skapa
 6. Bjud in vänner

Facebook tar inte ut någon avgift för insamlingarna och alla pengar förs över till Hjärnfonden. Det går dock inte att välja att öronmärka pengarna du samlat in via Facebook. Vill du att dina insamlade gåvor ska gå till forskning om en viss diagnos så rekommenderar vi att du istället startar en insamling på Hjärnfondens hemsida.

Läs mer om att starta en insamling på Hjärnfondens hemsida här: Starta en insamling Väljer du detta alternativ istället är det enkelt för dig att välja en av våra 30 hjärnrelaterade diagnoser att öronmärka dina gåvor till. Till exempel ALS eller hjärntumör.

Här kan du läsa mer om olika typer av insamlingar och hur du gör för att våga be dina vänner att bidra.

Du kan samla in pengar till välgörenhet på många olika sätt. Här har vi samlat våra bästa tips  på aktiviteter för att göra din insamling lättare och roligare!