Var god vänta medans betalningen slutförs.....

Senaste nyheterna

Här hittar du nyheter inom stresslarmet, våra pressmeddelanden och debattartiklar.

Stress – Ska postnumret få avgöra vilken vård och rehabilitering vi får?

Under Folkhälsodalen i april deltog Hjärnfonden med ett webinar där våra reformförslag för hur politiken kan bidra till ett friskare och mindre stressat Sverige, diskuterades med politiker och före...

Anställda inom välfärden i Sydsverige larmar om för hög arbetsbelastning

Hälften av alla anställda inom välfärden i Sydsverige upplever mer stress på arbetet under pandemin. Det visar en ny Kantar Sifo undersökning på uppdrag av Hjärnfonden.

Fler anställda inom välfärden i Östra Mellansverige larmar om för hög arbetsbelastning.

Östra Mellansverige är det område i landet där man i högst utsträckning upplever en farligt hög stressnivå. Det visar en ny Kantar Sifo undersökning på uppdrag av Hjärnfonden.

Anställda inom välfärden i Västsverige larmar om för hög arbetsbelastning.

Sju av tio anställda inom välfärden i Västsverige anger att den ökade stressen beror på för hög arbetsbelastning. Det visar en ny Kantar Sifo undersökning på uppdrag av Hjärnfonden.

Så kan politiken bidra till bättre arbetsmiljö

DEBATT: Stressrelaterad psykisk ohälsa är en onödig sjukdom som går att förebygga. Arbetsmiljöstrategin är välkommen men det behövs mer, skriver Hjärnfonden tillsammans med sju fackförbund.

Vi saknar konkreta reformer mot stressen

Hjärnfonden kommer inom kort att lansera en vitbok med 20 förslag för ett arbetsliv där hjärnan inte tar skada. Det var därför med stort intresse som vi mottog regeringens nya arbetsmiljöstrategi.

Anställda inom välfärden larmar om för hög arbetsbelastning

En tredjedel av de som arbetar inom kvinnodominerade yrken inom välfärden har en sådan hög stressnivå att de befinner sig i riskzonen för att utveckla utmattningssyndrom.