Giving Tuesday 2018

Giving Tuesday handlar om att skapa en bättre värld för alla. Som en motpol till shoppinghögtiden Black Friday vill vi visa att det finns alternativ, ge en gåva till hjärnforskningen på #GivingTuesday den 27 november.

Den 27 november har du en chans att visa världen vad som verkligen är viktigt.

Det är enkelt, gör så här:

Swisha en gåva till 123 063 33 70

eller

och hjälp oss sprida budskapet om att ge istället för att konsumera. Använd gärna #GivingTuesday och #GivingTuesdaySweden i dina sociala kanaler.

Giving Tuesday

#GivingTuesday är en dag för givande och engagemang som blivit global tack vare människors vilja att dela med sig av idéer och att arbeta tillsammans. Kampanjen är ett sätt att tillsammans över hela världen sätta fokus på behovet av att dela och ge istället för att få och konsumera. #GivingTuesday är en gräsrotsrörelse där vem som helst kan vara med och där goda idéer för att uppmuntra givande snabbt sprids över världen. Läs mer på givingtuesday.se och följ vad Sveriges insamlingsorganisationer gör under november på Facebook.

Mer än var tredje svensk kommer någon gång i livet att få en hjärnsjukdom som till exempel migrän, ALS, Alzheimers sjukdom, beroende, stroke, stressrelaterad eller annan form av psykisk ohälsa.

TACK för ditt stöd och för att du hjälper oss driva svensk hjärnforskning framåt.

Om #GivingTuesdaySweden

#GivingTuesday startade i USA 2012, engagerar miljontals människor världen över och finns nu i över 150 länder. 2017 lanserades #GivingTuesday i Sverige.
Konceptet är enkelt. Ge en gåva och uppmuntra andra att göra detsamma. Tillsammans skapar vi en bättre värld.

Tisdagen den 27 november 2018 är det #GivingTuesday. Då samlas ideella organisationer, offentliga aktörer och företag tillsammans med människor över hela världen för att uppmuntra givande och visa engagemang för varandra.

I november har flera dagar för konsumtion etablerats till exempel Black Friday, Cyber Monday och Singles day. Som alternativ till detta finns #GivingTuesday, dagen som handlar om att ge. #GivingTuesday uppmuntrar människor att gemensamt ta ställning för givandet som handling. Alla har något att ge; en peng, en timme, en god gärning. Varje gåva gör skillnad.
Använd hashtag #GivingTuesdaySweden och visa vad du gör!

Vem står bakom?

#GivingTuesday skapades av Belfer Center for Innovation & Social Impact vid 92nd Street Y i samverkan med United Nations Foundation 2012. Tillsammans med en grupp influencers och grundfinansiärer lanserades en rörelse som nu engagerar tusentals organisationer globalt.

FRII är nationell samordnare (Global Partner) för #GivingTuesday i Sverige och en av 26 partners i världen.

En gåva gör alltid skillnad.  Välkommen att vara med!